Jeste li punoljetni?

Osobama mlađim od 18 godina zakonom je zabranjeno konzumiranje alkohola!

Punoljetan/a sam
Trgovina
Korlat predstavio nove vinske dragulje

Premijerno predstavljanje nove berbe vrhunskih vina Korlat u zagrebačkom restoranu Zinfandel’s pobudilo je veliki interes poznavatelja hrvatske vinske i gastronomske scene i brojnih uglednih gostiju. Među okupljenima bili su i Marin Medak, Bruno Vokal, Danijela Gajski, Dino Knežević, Filip Horvat, Domagoj Jakopović Ribafish, Rene Bakalović i drugi poznati chefovi, sommelieri, novinari i osobe iz javnog života, kao i ambasadori Korlat vina 2016 Mirela Kardašević, David Skoko i Ivan Dečak.

Ljubitelji finih vina imali su priliku uživati u premijeri nove berbe Korlat Merlot 2016, Korlat Cabernet Sauvignon 2016, Korlat Syrah 2016 te u novom vinu iz Supreme linije Korlat Supreme Cuvee 2013, vrhunskom spoju sorti Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. Nakon uvodnih riječi direktora marketinga tvrtke Badel 1862 Vanje Bartoleca, gostima je poslužen i Vezak Sauvignon 2019, perjanica bijelih vina iz Badelovog portfolia. Cijeli dojam vinske liste zaokružio je desertni Korlat Merlot Boutique berbe 2017.

Večer za pamćenje obogatila su maštovita jela glasovite chefice Esplanadine kuhinje Ane Grgić, koja je okupljene povela na uzbudljivo putovanje aromama zemlje i vina. Svi su se sljedovi jela znalački sljubili s vinskom listom, a Badelov glavni enolog Dubravko Ćuk gostima je predstavio svako vino. Dobroj atmosferi pridonio je i nastup mlade glazbenice Lu Jakelić.

Premium vino ljubi visoku kuhinju

Korlatovu večeru u Esplanadinom Zinfandel’su otvorio je spoj vrganja, začinskog bilja, moussea od vrganja, aceta od jabuke i maslinovog ulja koji su se savršeno slagali s vinom Vezak Sauvignon 2019. Potom su na stolove stigli cikla, kozji sir, pesto i lješnjak koji su upotpunili Korlat Merlot 2016. Bogate i duboke note Korlat Cabernet Sauvignona 2016 istaknula je pečena guščja jetra s mariniranim kruškama i umakom od klekovih boba.

Fine rolice kelja punjene lagano dimljenim confitom od patke, crnom lećom i kardamomom dale su vjetar u leđa jakom i aromatičnom vinu Korlat Syrah 2016, a juneći obrazi, ragout od crnih truba i smrčaka te umak od timutskog papra pripremili su nepca za izrazito bogato vino Korlat Supreme Cuvee 2013. A uz desertno vino puno slatkoće Korlat Merlot Boutique 2017, savršeno su se spojili sorbeto od višnje, ušećerene višnje, crumble od tamne čokolade i meringue od kakaa.

Korlat vina superiorno nastavljaju niz

Vrhunska crvena vina Korlat predstavila su se javnosti berbom 2007. i otada su nezaobilazan hrvatski vinski brend. Dobitnici su brojnih međunarodnih i domaćih priznanja za kvalitetu, a osvojili su i prestižni Red Dot Award. Među Korlatovim vinima, linija Korlat Supreme je vrh ponude luksuznih crvenih vina francuskih sorti. Ova se vina uzgajaju u posebnoj mikroklimi – u blizini mora, na dalmatinskom kamenu, gdje na 300 metara nadmorske visine dobivaju puno sunca i bure.

„Korlat premium vina dolaze s najboljih i pomno odabranih položaja unutar vinograda. Kako bi se dobila iznimna kvaliteta, reduciramo prinose, grožđe beremo ručno i vrlo pomno biramo kako bi Korlat dosegao svoja najbolja premium izdanja. Naš najnoviji Korlat Supreme Cuvee 2013 to najbolje dokazuje”, izjavio je Dubravko Ćuk, glavni enolog tvrtke Badel 1862.

Prijavi se na Newsletter

Prijavite se na newsletter i osvojite 2 boda
u Korlat programu vjernosti.